fredag 9 september 2022

Metallika vecka 36

Måndag: Som alltid har vi utedag på måndagarna, så alla i orangekluster var ute på gården och hade miniröris och några barn var på stora gården och cyklade, gungade och grävde i sandlådan.

Tisdag: Under vecka 35 började vi att lyssna på låten "Mitt hjärtas språk" som är grunden till Barnens val. Barnens val är en stor demokratisk process som alla barn deltar i. Detta är ett sätt att lyfta barns delaktighet och att göra alla barns röster hörda. Denna tisdag gjorde barnen sitt val och röstade på det uttryck som de ville ska vinna. Resultatet blev att majoriteten röstade på måla och ett fåtal på dans. Avdelning Wellmer bjöd in oss  Metallika på ett magiskt musik-kalas uppe i rörelserummet. Där sjöng vi bland annat Rullan går, Blinka lilla stjärna på svensa och engelska, jag gillar hösten, Trollesoppan, Krokodilerna simmar Det var så uppskattat av barnen.   

  

Onsdag: I onsdags var barnen födda 2018 bjudna på Cirkus Olympia. Vi gick dit och hade en liten utflykt under förmiddagen. Cirkusen bjöd på trapetskonstnärer, dresserade hästar, jonglörer, hundar som gjorde konster och clowner utan den röda näsan. När vi kom tillbaka åt vi lunch uppe på takterrassen, vilket var spännande då vi aldrig ätit där uppe. Resterande barngrupp var kvar på förskolan och hade utelek på gården under förmiddagen.

Torsdag: Vi hade utelek under torsdags förmiddagen. Vi tog ut bollar i olika typer av bollar, i olika storlekar, färger och ytor. 

Fredag: Vi delade in barnen i tre grupper, där ena gruppen gick till biblioteket och läste böcker, den andra gruppen gick till ateljén och målade höstlöv. Den tredje gruppen stannade på avdelningen och hade musik och rörelse samt bloggade tillsammans med barnen. Vi tittade på bilder vi tagit under veckan och reflekterade tillsammans vad vi har gjort och vad dom har tänkt om det vi gjort. 

 

Trevlig helg önskar vi er på Metallika, så ses vi på måndag.




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...