fredag 23 september 2022

V.38 Farao


Har du ett hjärta? 

- Neeeej!

- Jag har! Känn!

-Kanske... jag vet inte...

Kan man leva utan hjärta? 

Några svarade nej men andra svarade tvärtom.

Vilket språk talar ditt hjärta? Talar det något språk?

- Nej, det gör det inte. Det kan inte prata.

Ja, frågorna är många på under veckan som gått. Frågorna ställdes av personalen eftersom vi har lyssnat på låten "Mitt hjärtas språk" i arbetet med barnens val och haft diskussioner med barnen om vad ett hjärta är. Många av barnen svarade att de inte hade något hjärta men några barn har ett hjärta, berättade de. Andra barn tänkte och pekade på de fina hjärtformade bilderna med deras familjer på och som är uppsatta på en av väggarna. Vi lyssnade på fosterljud på Iphonen och barnen tyckte att det lät läskigt och när de såg fostrets utveckling tyckte de att det såg ut som ett monster på en av bilderna. Barnen fick känna på sina egna hjärtan och de såg så överraskande ut även när de skulle känna på varandras hjärtan. 

Hjärtan kan slå olika fort beroende på om du är stilla i vila eller är ute på gården och springer, pratade vi med dem om. Då får hjärtat arbeta mer.

- Ja, då blir jag riktigt trött!

Och det är därför vi behöver ha vår uppevila, så att hjärtat får vila lite. 

I måndags var förskolan stängd.

I tisdags målade några barn inne i ateljén till låten ovan och andra barn erbjöds samma aktivitet, fast på gården. 

I onsdags började en ny kompis här och några barn var med och inskolade barnet. De andra barnen ville gå ut på gården och cykla mm.

Igår (torsdag) var vi på gården och hade rörelse och under dagen fick vi en glad  överraskning för då kom Faraos nya förskollärare på besök och pratade en stund med barnen och vi ser fram emot att hon ska börja här måndagen den 17/10-22. Vi har satt upp en bild på henne utanför Faraos dörr.

Idag har barnen fått välja vad de ville göra och några barn ville leka i hemvrån och andra barn byggde hus av lego till djuren.

Trevlig helg/Farao






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...