fredag 4 november 2022

 2022-11-02


Till dig som har barn på kommunal förskola i Malmö

Information om energibesparing

Nu hjälps vi åt att spara energi

Med anledning av den rådande energisituationen sänks temperaturen i merparten av Malmö stads lokaler från 21 grader till 20 grader. Åtgärden berör även våra kommunala förskolor. Ingen förskola kommer att ha en temperatur som understiger 20 grader, vilket följer Arbetsmiljöverkets rekommendationer.

Vi kommer även att justera ventilationen i våra lokaler. Den kommer att sättas i gång en halvtimme senare på morgonen och stängas av en halvtimme tidigare på kvällen. Medan barnen är i förskolan är ventilationen i gång som vanligt.

Förskoleförvaltningen tittar just nu på om det är några förskolor som eventuellt kommer att undantas.

Åtgärderna beräknas starta den 15 november och pågå till den 31 mars 2023. Genom att göra detta beräknas staden totalt kunna spara strax under 3 miljoner kilowattimmar vilket motsvarar ungefär en månads energiförbrukning för hela Malmö stad. Med det bidrar vi till att sänka stadens energiförbrukning.

Här kan du läsa mer om hur Malmö stad jobbar med energifrågorna och vad du kan göra för att minska din energiförbrukning.

malmo.se/Aktuellt-om-energifragan.html

Med vänlig hälsning

Förskoleförvaltningen



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...