onsdag 9 november 2022

 

Nu på fredag 11/11 går Hållbarhetsdagen av stapeln 

  

På fredag firar vår förskola Hållbarhetsdagen. Vi uppmärksammar allt fint arbete barnen har gjort inom hållbar utveckling med olika aktiviteter och blickar framåt med vår nya resa och utvecklingsområdena ”Djur & Natur”, ”Global samverkan” och ”Livsstil & Hälsa”.

Dagen startar med en film från Håll Sverige Rent. Därefter går vi ut på gården och hissar flaggan och sjunger den nya Grön Flagg sången.

klockan 10 startar Rönneholms loppet, det stora och det lilla. Ett roligt sätt att röra på sig tillsammans där alla barn är vinnare. Rönneholms-loppet är en del av hållbar utveckling där barnen får möjlighet att uppleva rörelseglädje och fysisk aktivitet. Loppet kopplar till läroplanen för förskolan och till de Globala målen för hållbar utveckling, samt till ”Livsstil & Hälsa”. Efter målgång blir det medalj och dricka.

Till lunch serveras det en klimatsmart och hållbar lunch (couscous pytt med grönsaker)

Under dagen kommer det också att finnas kvarglömda kläder utlagda på bord för att ni vårdnadshavare ska kunna se om det finns några kläder som tillhör ert/era barn. De kläder som inte hittar någon ägare kommer att lämnas till klädinsamling. Även detta är ett arbete med hållbar utveckling.







Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...