fredag 11 november 2022

Lysien -hållbarhetsdagen

 Idag har vi firat Hållbarhetsdagen där vi uppmärksammade vårt arbete med Grön flagg. I vårt grön flagg arbete har vi tre mål: djur och natur, livsstil och hälsa samt flerspråkighet som vi tillsammans med barnen integrerar i utbildningen på olika lustfyllda och meningsfulla sätt. 

Dagens firande inleddes på Hemvisten med att titta på en live-sändning som Håll Sverige rent gjorde. I denna fick vi lära oss mer om hur viktigt det är att ta hand om vår jord och värna om djur och natur genom bland annat källsortering. Vi dansade även till grön flaggsången.

Efteråt gick vi ut på gården där barn och personal från förskolans alla hemvister samlades runt flaggstången och grön flagg- flaggan hissades medan vi sjöng och dansade till Grön flaggsången.

Sedan var det dags för barnen att springa Grön flagg-loppet. Barnen sprang en runda runt den stora kullen och när de kom i mål fick de en medalj samt fika bestående av saft och ett kex. 

Vi avslutade denna förmiddag med att barnen från gult kluster lekte gemensamma lekar tillsammans. 





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...