onsdag 9 november 2022

Elli: 1000 lyktor

Torsdagen den 17/11 är det återigen dags för manifestationen 1000 lyktor. Denna dag har varje barn gjort en egen liten lykta av en glasburk som ska tändas ute på gården. Syftet är att uppmärksamma alla barns rätt kopplat till barnkonventionen. Vi pratar mycket om barn rättigheter på Elli och det blir många intressanta samtal med barnen där de kopplar Barnkonventionen och ämnena i kompisböckerna till sitt eget liv.

Tex har vi lyft att alla barn har rätt till lek, vila och fritid. Vad innebär vila och fritid? Några barn har lyft att det ibland är jobbigt med aktiviteter efter förskolan. Men när de kommer till aktiviteten tycker de att det är roligt.

Vi har även lyft att alla barn har rätt till sjukvård och många har kopplat detta till sina BVC besök och sprutorna de fått där. Vi har pratat om varför det är bra att ta vaccinationssprutor.

Här är några av våra lyktor som barnen gjort:





Vi tackar så mycket till den förälder som kom med alla glasburkar till oss, det gjorde arbetet med lyktorna så mycket enklare:)
//Elli



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...