fredag 4 november 2022

V.44 Nova-Kras


Under veckan har barnen fortsatt med sina projekt både ifrån ett av våra Grön Flagg mål, Djur & Natur (Humlor/bin) och Barnens Val. De samarbetade med att skapa en samlingsplats av en pappkartong till sina humlor/bin. Några barn limmade medan de andra satte på grönt silkespapper. 

I Barnens Val har de klistrat foton från processen på A3 papper med de olika aktiviteterna "Måla" och "Lera". Vi har "Dans" kvar att göra klart. 

Vi kommer att ha "1000 lyktor" den 17/11 och barnen har börjat göra sina lyktor. De som vill kan själv ta med en tom (eller flera) glasburk/ar hemifrån som de kan måla här.

Vi har introducerat en ny årstid för barnen; vinter. De har sett på fakta film om hur djuren gör för att överleva vintern. Vi har pratat om djuren i filmen att de byter färg på pälsen (fjällräven, hermelinen) och haft diskussioner om vilka fåglar är stann- och flyttfåglar och varför de flyttar härifrån.

Web Cam Toy är en intressant app som erbjuder många olika effekter. Barnen fick prova på den och de blev intresserade av att fortsätta att utforska appen. 

Vi påminner om att julledighetslappen bör vara inlämnad senast den 14 november.


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...