fredag 11 november 2022

Lysien v.45


Vi har varit ute på gården och och barnen fick åka rutschkanan, klättrade, gungade och cyklade runt gården. 
Digitala verktyg 
Barnen lekte med Oso boten. Boten körde på en orm som vi ritade innan och barnen testade att köra boten mellan  benen på olika djur men barnen insåg att boten fastnar inte  mellen benen på dinosaurie. Då testade barnen och körde boten igenom hästens ben och dem lyckades inte. 
Skapande :

Barnen har även målat sin egen höststavla och har lagt paljetter på toa rulle. 



en dag var vi på jakt efter insikter som skulle finnas på gården. det var inte så många som vi hittade. det ända som barnen kände igen var det små spindlar som kröp i jorden på pallkragar. däremot har vi sett olika sorter av svamp. till slut hittade vi en gråsugga. barnen fick titta på den med lopp. 
- titta den blev som boll!   





Vi är ute varje dag och leker olika lekar bland annat i sandlåda. Där händer så mycket mellan barn/ barn/vuxna. Vi samtalar om allt möjligt. Ibland inleder vi med att låta fantasin leda, här ett litet låtsas café vid sandlådan, mat och fika vid ett bord som barn har lagat. Vi tar även fram större tråg med vatten, samt spadar, hinkar och formar. Vi pedagoger är med i leken med barnen och hjälper dem att sätta ord på det som händer samt stöttar med att inleda lek mellan barn och barn samt barn och vuxen.

                              

I den vecka har barnen varit mycket intresserad av "bajs" 

- Bajs korv.

- Mamma bajs korv.

Då tänkte vi vända ämnet till något lärande och en dag gick vi ut på jakt efter bajs som kunde finnas på gården? Vems bajs?

Vi hittade massor av kaninbajs och fågelbajs. Ett barn undrade hur såg ut hundbajs då fick vi söka på nätet och titta även på kattbajs. 


kattbajs

Hundbajs

Fågelbajs

Kaninbajs




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...