måndag 14 november 2022

Alla bilder färdiga

Vår barngrupp är komplett för terminen, och alla barn har fått ta nya aktuella individuella foton, ett mindre som vi använder till att märka ut barnens platser, t.ex. hyllor, lådor, skohängare, konstbrickor och annat inne på avdelningen, och ett större med barnens fantasi som utgångspunkt. 

På fantasi-bilderna har vi arbetat med green screen och fotat varje barn framför en grön duk, tills vi fått ett foto som barnet varit nöjd med. Sedan har vi transporterat dem till en annan plats med hjälp av ipaden. Några barn gick i bräschen och visade på möjligheterna för de andra. Sedan har de var och en fått klura på i vilken miljö de velat bli inklippta, hur stora de ska vara på bilden, och vad som händer på bilden. Tillsammans har vi sökt efter bilder på internet tills vi blivit nöjda. Till de barn som inte har språket för att uttrycka sin exakta önskan har vi erbjudit olika exempelbilder och klickat oss vidare ihop efter vad som väckte barnets intresse. 
Det slutade med att barnen placerade in sig på stränder eller flygande mattor, bland godishyllor, dinosaurier & monstertrucks, i djungeln, i luften, på studsmattor, flygplan, örnar & hustak, bredvid pingviner, Cristiano Ronaldo & dubbletter av sig själva, med kungakronor på huvudet & fåglar på axlarna eller mitt på Manhattan. 

Tyvärr får vi inte dela med oss av bilderna på bloggen, men de finns vid era barns hyllor. 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...