tisdag 29 november 2022

V.47 Lysien

Under denna vecka har vi erbjudit barnen många aktiviteter inom hus och utomhus. Barnen har lekt med lera, byggt med kaplastavar och rörelse aktiviteter tillsammans med barnen. 




Barnen byggde bil parkering. 











Under denna har vi varit på Rönneholms parken tillsammans med barnen och där utforskade barnen miljön . Barnen fick leka med massa löv och pinnar och som låg på marken. Även lekte barnen under träden en stund. Vi gick även förbi skogslekplatsen som håller på att renoveras. Det var spännande att se hur grävskoporna arbetade och se alla nya lekredskap som vi sedan kommer kunna utforska när den är färdig.

Några barn har även vart med på en cykeltur till Pildammsparken tillsammans med några barn från Plastis. Där fick barnen möjlighet att utforska grönsaker på olika sätt som förskole förvaltningens pedagogiska team annordnat. Barnen fick prova på att skapa porträtt med olika grönsaker, göra en grönsakssaga och se på när det svarvade grönsaker. Vi har även fått med oss material så att vi kan utforska vidare med grönsaker på olika sätt tillsammans på förskolan.






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...