onsdag 2 november 2022

Vecka 43: Tema FN-dagen och Halloween

Denna veckan har varit fokus på bl.a. FN -dagen (24/10-22) där köket har haft ett tema att uppmärksamma mat från olika länder: Italien, Marocko, Norge, Indien och Mexico. 
Vi har tittat på film om Italien eftersom barnen blev intresserade av det lutande tornet i Pisa och Colosseum när de såg byggnaderna i kartboken vid samlingen.  Colosseum byggdes för 2000 år sedan men har blivit förändrad genom åren av en brand. Vi har också pratat om de olika ländernas huvudstäder och om i vilken världsdel länderna ligger.



 I veckan har vi också haft Halloween tema där barnen har skapat känsellådor (med slime, geggamojja, kokt spagetti och kalla ishänder i) till vår gemensamma Halloweenfest i Violetts kluster och där de som ville fick klä ut sig. Stubbens barn var också med på festen.

Barnen har också skapat spöken, fladdermöss av papper och även bakat morotsmuffins med orange topping på (de skulle föreställa pumpor) som de skulle ha som avslutning på Halloween temat. En del barn tyckte om muffinsen med frosting på men några ville äta muffinsen utan frostingen. I bakningsprocessen fick barnen prova på att skala - och riva morötterna som skulle vara en av ingredienserna i muffinsen.


                            
                                                   

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...