onsdag 9 november 2022

Kan vi rulla boll idag?

Kan vi få rulla boll idag på vilan frågar ett barn. Absolut kan ni få det. Men varför önskar du få göra det? - Jo för att kroppen behöver också få vila ibland så vi orkar göra andra saker.
Under några vilor har vi introducerat våra massagebollar. Dessa bollar får vi rulla på varandra och på oss själva. Innan vi startar massagen frågar vi alltid.. -Får jag rulla bollen på din rygg? Det är inte alla barn som tycker om att få massage så vi vill påpeka hur viktigt det är med att alltid fråga innan. Är det något barn som inte vill så respekteras det mycket bra och barnet brukar då fråga om hen får rulla bollen istället på en kompis eller på oss. Med dess hårda piggar ökas inte bara blodcirkulationen utan att vi lär oss att koppla av. Lika viktigt som det är att vara fysisk aktiv är det lika viktigt med återhämtning. Med lugn musik och en behaglig bakgrundsfilm lär vi oss koppla av på mjuka mattor när vi får lite massage. Vi arbetar mycket med hållbarhet och detta är ett av de viktiga hållbarhets arbeten vi kan göra för barnen.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...