onsdag 20 oktober 2021

Batman

Förra veckan undervisade vi om sopsortering på ett lustfyllt sätt genom att använda Sopsamlarmonster som metod. Vi samlade ihop skräp som vi hade på Violett kluster och det barnen hittade på gården för att arbeta med konkret sopsortering där barn och personal var delaktiga.
Efteråt kastades det i rätt tunna i vårt soprum.


Nu har det gått ett par veckor sedan vi gjorde vårt maskhotell. Barnen har tyckt att det var roligt att mata de med löv och hålla jorden fuktig och iakta vad som händer under jorden.
I reflektionen med barnen har de visat och berättat att maskarna har gjort fler gångar i jorden och att i sanddelen syns det jord och att det är daggmaskarnas bajs.


Vi har även gjort maskar av lera. Under själva skapandet samtalade vi om vilken färg maskar kan ha, om deras kroppsdelar, hur långa de kan bli och om masken av en olyckshändelse blivit delad om den kan fortsätta att leva.
För att besvara frågor barnen inte visste letade vi upp tillsammans på datan.






Vi använde oss också av ståltråd ock pärlor för att tillverka maskar.Barnen tejpade maskarna på fönsterrutan där vi redan hade krukväxter för att maskarna skulle trivas där tyckte de.



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...