måndag 18 oktober 2021

Flamman- "Djurstad"

För en vecka sedan byggde några barn en "djurstad" under en uppevila. Det började med att barnen och en vuxen satt och byggde med olika klossar inne i bygg- och konstruktionsrummet. Pedagogen började sätta ihop en tågbana varpå barnen anslöt och hjälpte till. Sedan satte ett barn dit ett djur och ett till och ett till. Ett annat barn byggde hus och satte dit. Det blev ett fint samarbete barnen emellan och under tiden de byggde pratade de om vad de ville ha i sin djurstad. Det behövdes mat och vatten så då skapade vi sjöar och träd med hjälp av papper och toalettrullar. 

I denna lek lekte barnen även fram matematiska begrepp som sortering och klassificering. Det finns många sätt att klassificera och sortera djuren som tex vilda djur, tama djur, efter färg och efter storlek. Här har ett barn sorterat djuren där grisarna fick stå tillsammans och så även kattdjuren.


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...