fredag 15 oktober 2021

Metallika vecka 41

Många barn har kommit tillbaka denna vecka och ingen är gladare än vi. Vi har lyssnat på de tre olika sångerna "Wow", "Usch" och "Tillsammans" inför Barnens val. Under nästa vecka (vecka 42) kommer vi att bygga valbås på gården, där barnen kommer att få rösta vilken vallåt de tycker om mest. Vi har projicerat upp låtarna med tillhörande video, på vår storskärm så att alla barn såg och fick uppleva med hela kroppen. Barnen fick därefter välja en utav låtarna och ritade en teckning utifrån den känslan som uppstod för dem. (Vi har satt upp dem på väggen utanför avdelningen). Vi har spelat upp låtarna lite varje dag denna vecka för att upprepa och göra barnen påminda kring valet. Vi har likaså tagit fram instrument som barnen fick spela samtidigt. De kunde inte sitta stilla, utan det blev dans och rörelse för fulla muggar. 

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla…

”förståelse för demokratiska principer och förmåga att samarbeta och satta beslut i enlighet med dem”




 

Under fredagen uppmärksammade vi Vita käppens dag. Alla i orange kluster gick till rörelserummet och kollade på en film som heter "Hjälpmedel för alla". Vita käppens dag är en dag där Synskadades riskförbund uppmärksammar den vita käppen som är synskadades egen symbol i världen. Efter filmen gick vi tillbaka till Metallika och släckte ner vårt språk och läs-rum och lekte mörker-kurragömma, där vi släckte lamporna och gömde kompisböcker-djuren. Sedan lös vi med en ficklampa för att hitta dem. Barnen fick en tankeställare kring hur viktig synen är för oss, och hur ett litet ljus kan hjälpa oss att se.

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla…

”förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andras människors situation samt vilja att hjälpa andra”


Trevlig helg, önskar Metallika! 



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...