fredag 1 oktober 2021

Metallika vecka 39

Efter denna vecka känns det verkligen som att hösten har kommit till oss. Vi har välkomnat den genom att hoppat i vattenpölar och lekt med vattnet. Vi vill påminna er föräldrar att ta med varmare kläder, regnkläder och extra klädombyten nu när det börjar bli kallare och barnen blir lättare blöt. 

Vi har haft våra morgonsamlingar inomhus denna vecka, där vi sjungit olika sånger, läst flanosagor och pratat om veckodagarna och vädret. Under måndagen hade vi musik och sång på gården och tisdagen bjöd på målning. Under onsdagen delade vi in barnen i 3 olika grupper, där ena gruppen följde med till parken (nappträdet) med Prassel, andra var ute på gården och tredje var inne på avdelningen och påbörjade vårt kommande projekt (årstider- hösten). Vi skapade träd med hjälp av våra händer som mall. Vi klippte ut dem och klistrade på trädet på valfritt papper och skapade löv med silkespapper. Under torsdagen fortsatte vi skapandet med en annan grupp, och det ledde till många härliga funderingar och tankar.

 

Barnens ord:
"Hand"
"Brun träd"
"Ett stort träd"
"Klistra på hand"
"Många löv"

Läroplansmål vi arbetat mot denna vecka:

"nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära"

"självständighet och tillit till sin egen förmåga"

"förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik"

"förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap"


Vi vill också påminna er om fylla i enkäten ni fick av oss under förra veckan. Det finns en QR-kod på pappret ni fick, som ni behöver skanna av för att komma till enkäten. Fråga gärna oss om ni behöver hjälp. 

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...