fredag 8 oktober 2021

Lysien

Tema- Min värld

Vi kommer under detta läsår att utgår från temat "Min värld". Detta tema kommer att kopplas samman med förskolans arbete med Grön flagg där vi i detta tema valt att fördjupa våra kunskaper med barnen kring djur och natur och flerspråkighet. Lysien kommer att inom Vår värld temat att visuellt besöka olika länder i världen som barnen på avdelningen har anknytning till eller är intresserade av. Vi kommer under några veckor besöka ett land. Vi startar då med att göra en flygresa dit med hjälp av att projicera en flygresa på väggen. Barnen har fått tillverka vars ett pass som de har med sig. När vi är i landet kommer vi undersöka vilket språk som talas, djur och naturlivet i landet, mat och kultur samt olika kända byggnader mm. 

Vi har denna vecka inlett vårt tema med att resa till Marocko. Vi har under veckan därför påbörjat att titta på kända byggnader som finns i Marocko. Dessa har sedan varit som inspiration i barnens lek då de byggt och konstruerat med olika material. Vi har även lyssnat på musik från landet i olika sammanhang. Idag har några av barnen bakat bullar med kryddan anis, som används mycket i marockans mat. Barnen har fått uppleva denna kryddan med alla sina sinnen.

  


















Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...