fredag 8 oktober 2021

Lysien





Hänt på Lysien V. 40

Naturkunskap och matematik

Denna veckan har barnen fått ett nytt uppdrag och nya kunskaper om naturen genom att titta på programmet "Galonisarna". Denna veckan handlade det om blad. Vi har därför samtalat kring bladens betydelse för oss människor, vad som händer med bladen under året och letat efter blad både på träden och de som fallit ner på marken som vi då oftast benämner som löv. De yngre barnen på avdelningen har undersökt vilka löv som vi hittat på vår förskolegård och de äldre barnen gick i torsdags till Rönneholmsparken för att utforska bladen där. Vi samlade olika sorters löv från olika sorter träd som vi tog med oss tillbaka till förskolan. I Rönneholmsparken hittade vi även kastanjer som barnen plockade med sig. Dessa har vi använt för att räkna och spela spelet "tjuven". 








Skapande :

Under denna vecka har våra äldsta barn målat färdigt sina segelbåtar med olika färger. Barnen kommer att ställa sina egna bilder på sin båt. Barnens bilder kan föreställa som de själva står på båten och kör sin egen båt. Barnen är stolta över det och är väldigt glada över att dem lyckades att bygga sina båtar alldeles själva. Barnen använde sig av material som : tyg, träbitar, färg, trälim, garn, spikar och hammare. Med sådana aktiviteter utvecklas barnen koncentration, kommunikation, språk, matematik, form och finmotorik. 



Aktiviteter på förskolan gård:

Vi har haft utomhuspedagogik genom att barnen rullade på kullen och vi har även haft leken : kom alla mina små kycklingar, kurragöma och vi har haft rörelser och gymnastik på gården. Barnen fick gå genom hinderbanor och ställa sig i kö och och kasta ärtpåsar i en röd lådan. Barnen lärde sig turtagning och lekens regler att; ställer sig i kö och väntar på sin tur och att inte puttar sin kompis för att komma fram snabbare. 




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...