onsdag 6 oktober 2021

Pappis v.38-39


Hösten har kommit och barnen är ute i alla väder. De behöver regnkläder, stövlar, extrakläder. Vi har varit i parken och samlat fina löv i olika färger som barnen ville pyssla med. Barnen har också skapat en bild med handavtryck med en hälsning: Välkommen till Pappis. De kommer att fortsätta med fler hälsningsfraser på olika språk på den bilden som finns i hallen på violett.

Vi har anmält oss till Kartongmatchen och vi har beställt material därifrån. V.38 introducerade vi Kartongmatchen för barnen där vi bl.a. gav dem information om den och såg film om papper och om en Kartongs livscykel. I torsdags (30/9) kom materialet hit och barnen kommer att få hem ett häfte med tolv klistermärken i som de ska klistra in efterhand som de har återvunnit en kartong på en återvinningscentral tillsammans med er. Ett klistermärke/kartong. I Kartongmatchen finns sen tre matcher som vi kommer att göra på och som vi sedan skickar in där efterhand de blir klara. Ni kan läsa mer om Kartongmatchen på:

Kartongmatchen - Välkommen till Kartongmatchen!

Tidigare hade vi en Leksaksdag sista fredagen i månaden. När vi hade VU-dag bestämdes det att barnen inte får ta med sig leksaker till förskolan. Detta gäller på hela violett kluster. Anledningen är att de vill använda dem under dagen, både inom- och utomhus vilket har gjort att leksakerna försvinner eller kan gå i sönder. 

Den 30/9 (sista torsdagen i månaden) hade vi fruktsallad som vi alltid brukar ha för att uppmärksamma alla barn som har fyllt år den månaden. 



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...