fredag 23 april 2021

Farao- Grön Flaggvecka v16

Denna veckan har barnen blivit erbjudna 5 olika stationer på gården, alla stationer fanns tillgängliga varje dag. Orange kluster har erbjudit skapande med färg och form genom återvunnet material. Många barn frågade efter pensel men när det inte fanns någon blev de kreativa och använde vad som fanns! Vi skapade trianglar av toarullar, kvadrat av mjölkkartonger, hjärtan av toarullar och även blommor!
Vi har även provat att använda grundfärgerna för att blanda andra färger! Detta var roligt tyckte barnen och några var nöjda efter att bara experimentera med färgerna. Vi fick fram grön, orange, lila!

Ett av skapandeverken som barnen varit med och gjort

Detta alster finns uppsatt inomhus utanför orange kluster då det var barn från detta kluster som gjorde denna.

Denna färgkarta kunde barnen titta på. Barnen fick välja färg och även blanda.

Andra stationer som erbjudits har varit saga med hållbarhetstänk, fiskedamm där barnen kunnat sortera deras fynd till olika lådor, rörelse/gymnastik samt disco på taket! Barnen har kunnat röra sig fritt mellan aktiviteterna och välja vad de varit intresserade av.

På onsdagen var några barn på cykelutflykt till Ribersborgsstranden för att plocka skräp! 
Barnen hittade bla godis som de plockade upp i påsen, sen fick barnen sortera skräpet till rätt behållare.
Utflykten gjordes ihop med Pantomen i Gult kluster.




Lpfö18: Det finns väldigt många mål i detta arbete som kan kopplas med, naturkunskap, språkutveckling, hållbart arbete samt värdegrundsarbetet men vi har valt att lyfta två mål som är centrala i just skräp och återvinning;

Barnen ska (…) ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling.

Förskolan ska ge varje barn möjlighet att utveckla förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling.

 Trevlig helg önskar vi er!






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...