torsdag 8 april 2021

Wellmer - Dadda - naturvetenskap och teknik -pedagogoiska lärmiljöer - barns inflyande och delaktighet

 

Personalens ord:

Babblarna genomsyrar vår verksamhet och våra undervisningsaktiviteter. Vi fortsätter aktivt att låta barnen vara med och påverka sin vardag. Dadda berättar om naturen och den här dagen om äpplen. Vi tar med oss äpplen in i det pedagogiska köket och låter barnen själva prova på vilken teknik som behövs för att dela äpplen.

Det blir många diskussioner bland barnen och de hjälper varandra. Vi sätter ord på allt vi använder oss av och låter barnen själva berätta vad det är. Hur ser egentligen en skärbräda ut och hur ska man hålla i kniven för att få rätt teknik så äpplena delas?

 

Barnens ord:

-Kolla, hålla såhär.

-Jag vill också vara med.

-Hur gör man?

-Nu äter han äpplet.

-Vad heter den?

-Jag kan göra A.

-Mmmm god kaka.

 

Hur går vi vidare?

Vi ska fortsätta att använda oss av det pedagogiska köket och låta alla barnen delta i olika konstellationer. Vi ser att intresset för köket är stort så vi kommer ta tillvara på barnens idéer och förslag att göra där.

I veckan går vi vidare med att göra bruna kakor precis som Babba då barnen uttryckt sig att göra något med brunt i, kakao! 




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...