tisdag 27 april 2021

Matråd

  

Matråd på Rönneholms förskola 210427

Idag har barn och personal från alla våra kluster träffats i vårt matråd. Barnen hade fått en uppgift förra gången där de skulle titta på en plansch med olika frukter, grönsaker och bär och se vilka de kände igen. Denna plansch pratade barnen nu om tillsammans. Barnen samtalade också om vilka av dessa olika frukter, grönsaker och bär de tycker om.

Kocken presenterade dagens måltid som är fiskpudding. Han berättade att det kommer att vara dill i den och att det serveras grönsaker bredvid. Några barn berättade att de aldrig hade smakat fiskpudding.

Vi tittade på en film om vad kroppen mår bra av. Denna film kan barnen titta vidare på i sina hemvister tillsammans med sina kompisar. 

 Barnen fick smaka päron som kocken hade tagit med sig. Barnen beskrev smaken och konsistensen. ”Det smakar saft”, ”Päronet är hårt”, Jag tycker att det är både och”.

Vi presenterade också olika fröpåsar som barnen fick ta med sig till sina hemvister och plantera utomhus sen. Några hemvister har redan börjat odla och detta pratade barnen om. Nästa möte är planerat i maj igen, då har barnen fått i uppdrag att ta reda på vilken deras egen favoritfrukt/grönsak/bär är.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...