torsdag 8 april 2021

Wellmer - Bibbi - naturvetenskap och teknik - odling

Personalens ord:

Vi fortsätter använda oss av ateljén som finns på förskolan. Barnen samtalar ofta om Babblarna och visar nyfikenhet kring vilken veckans Babblare är. Barnen vet att Diddi är med oss när vi skapar. Nu har vi introducerat Bibbi som i samtal med barnen följde med in i ateljén. Bibbi tycker om matematik och hjälper barnen att räkna antalet mjölkkartonger som Bibbi har med sig. Barnen får tillsammans med vuxen sätta ord på olika sorters material som finns i ateljén och alla hjälps åt att räkna.

Då barnen uppmärksammat våren när solen har tittat fram har en del kommit ihåg att vi planterat på vår förra förskola Stensjön. Barnen har själva uttryckt att de vill plantera, vilket vi nu i vår kommer att ta tillvara på. Första steg är att låta alla som vill plantera något i en mjölkkartong.

 

Barnens ord:

-Jag vill också klippa.

-Oj, jag är grön som Dadda, titta hand.

-Jag är röd.

-Blå är Doddo. 

-1,2,3,4,5.

-Det heter mjölkförpackning.

-Oj, hahaha, kommer mjölk.

-Mjölk.

-Nu kommer solen.

-Wow titta här jag vill röd färg.

 

Hur går vi vidare?

Vi fortsätter att arbeta med Bibbi i olika undervisningsaktiviteter tillsammans med barnen. Alla barn ska få möjlighet att tillverka sin egna kruka av kartong och sedan själva (utifrån de förutsättningar vi har) välja vad de vill plantera. Vi kommer tex räkna antalet kärnor som barnen väljer att plantera.




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...