fredag 16 april 2021

Lysien, hänt under resan till "Sopsamlamonster land"


På sopsamlarmonster land bor Lysien och alla andra monster. Vi arbetade i gruppen dagligen med monstren på många olika sätt under vår vistelsetid på sopsamlamonter land. 

 Barnen fick lära känna mer alla monsterns egenskaper. De finns med i verksamheten för att på ett lustfyllt sätt lära barnen om källsortering och hållbarhet. Barnen matar Kompostina med matrester, spelar spel med Glas-Klara och lämnar kartonger och papper till Wellmer och Papis. Barnen fick lösa ett uppdrag med hjälp av olika samarbetsövningar och fick utforskande frågor där de fick komma med idéer. Målet med resan var att utforska mer sopsamlamonster och vara med och utveckla världen på ett sätt som är bra för oss alla. Barnen ska lära om miljön, i miljön, för miljön. De ska känna sig delaktiga och få en upplevelse av att de kan påverka.




Språk och kommunikation kommer in genom spel, teater, lek och samtal om monstren


Innan vi åkte hem igen till Sverige gick vi tipspromenad och som belöning för att vi var duktiga och kunde gissa rätt på flesta frågor fick vi medaljer.



 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...