fredag 23 april 2021

Flamman- veckan som gått

Nu är Grön Flaggveckan till ända och det har varit en händelserik vecka. I måndags och i torsdags gav vi oss iväg i vårt närområde för att plocka skräp. Barnen konstaterade att det fanns mycket skräp i parken och vi lyckades samla ihop tre påsar. Vi sorterade sedan skräpet och slängde i vårt miljöhus. Det var mest plast vi hittade men även metall, papper och kartong. Det har även erbjudits en del aktiviteter ute på gården som varit kopplade till Grön Flagg. Barnen har fått prova på att fiska upp skräp för att sedan slänga till rätt sopsamlarmonster. De har också haft sopsamlarmonstergymnastik. Vi har lyssnat på en saga som handlade om vad som händer med djuren om man slänger skräp ute i naturen. Några barn var uppe på taket där det var en aktivitet kopplat till flerspråkighet och några målade en stor teckning. Idag, fredag fick barnen ett diplom och en medalj för väl genomfört skräpplockaruppdrag! 



Idag, fredag uppmärksammar vi även att det är Världsbokdagen! Detta firade vi med att öppna ett paket som vi fått från Prassel, som även fyller år idag. I paketet fanns det en bokpåse som barnen kan använda till att låna hem böcker från vårt bibliotek. Det var väldigt spännande att öppna paketet! Vi har också passat på att läsa några böcker, bland annat "Eid- en festdag". Syftet är att göra barnen uppmärksamma på att det just nu är Ramadan och att man firar Eid efter att Ramadan är över. 

Grön Flaggveckan avslutas med korvgrillning ute på gården! 

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...