fredag 30 april 2021

Metallika v. 17

Under några veckors tid har vi gjort en massa spännande saker. 

Vi har kollat efter olika vårtecken i parken som vi har äran att bo granne med. 

Vi har haft grönflaggvecka då barnen fick utföra olika aktiviteter runt om på gården och även så fick dom gå ut från förskolan för att samla skräp. 

Vi har även pratat mycket om känslor och vad som händer inombords när man sårar någon. 
Som ett exempel så tog vi ett papper och skrev ord som vi hör barnen säga till varandra också en och en veck vi pappret, sedan så fick barnen säga förlåt till pappret och vi veck upp det igen. 
Då pratade vi med barnen om pappret är lika helt och fint som det var innan och barnen svarade nej, så vi har pratat om att när man säger något dumt till en kompis som blir ledsen så finns detta i hjärtat även om man säger förlåt. 

Vi har jobbat en del med vårt tema och just nu så jobbar vi om Sverige ( Skåne) och barnen har fått se lite filmer om naturen och olika slott i vårt Skåneland :) 

Vi har också gått på promenad ett par dagar och kollat runt i vårt närområde. 
Vi har även stannat till på lekplats som barnen tyckte mycket om så det blir säkert fler besök dit. 

På valborgsmässoafton så var vi tillsammans med Prassel och då bakade vi i det pedagogiska köket utifrån barnens önskemål. Ett väldigt fint och gott sätt att fira in våren på. 
Nu hoppas vi på fina väder :) 















Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...