tisdag 25 oktober 2022

 Hej alla!

Nu har vi bara en grupp kvar som ska göra Halloween pyssel sedan har alla barnen skapat sina spöken, fladdermöss och spindlar. Vi tänker eftersom det är lov nästa vecka och många kommer att vara lediga, så har vi vår maskeradfest nu på fredag den 28e istället. Det är absolut inget tvång att bära någon form av utklädnad, det vill vi vara tydliga med. Skulle barnen vilja klä ut sig när de anländer så har vi massor av utklädningskläder och dessutom kommer vi ha en station med ansiktsmålning. Festen startar ca 9.15 då vi ska gå upp i Rörelserummet på 2a våningen. Där tillsammans med avdelningarna Lysien och Pantomen kommer vi ha disco. 

Vi har som ni kanske har sett på bilderna utanför dörren en temavecka med olika rätter från olika länder. Varje dag får vi en ny maträtt från respektive land samt ett häfte om det landet med lite kul kunskap och några ord och fraser. (flerspråkighet)

Nytt på Flamman är även lärmiljön! Vi har ändrat om lite för att få ett rum där barn vid behov kan gå in och få lite lugn och ro om de tycker att ljudvolymen är för hög eller bara vill sitta ner med en bok eller rita/pyssla med sina kompisar. Vi kallar rummet "Lugna rummet". (Hälsa & Livsstil)

 Ni som vill vara lediga men inte har lämnat in lappen om önskad ledighet nästa vecka, kan även sms oss dagar då vi skriver in det istället. Mest för att säkerställa barnantalet och personalens önskemål om ledighet. 

Vänliga hälsningar Mari, Rim & Frida

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...