fredag 14 oktober 2022

Prassels V 41

Det har varit en givande vecka för barnen. Vi utforskar och ser oss omkring samt lär oss de olika höstfärger som börjar omringa oss ute på gården och i alla träd och parker runt omkring oss.

Vi har samlat på höstlöv för att sen måla tillsammans vår underbara tavla som står utanför vår dör på Prassel, glöm inte att titta på den när ni lämnar barnen.






 


Barnen fick lyssna på kastanjerna att man kunde göra "musik" när man satte ihop händerna och spelade!

 
Vi har fåt se barnens "Nappträd"

Denna vecka har det även erbjudits möjlighet till "Dansworkshop" igen och vi har även passat på att röra på oss lite extra i vårt fina rörelserum.


Vi har varit på promenad och utforskat ute miljön på Rönneholmsparken, där plockade vi lite pinnar till vårt framtida projekt. Vi pratade om de olika färger och storlek som löven och pinnarna har nu under hösten. Många samtal blev det om färgerna och storlek: löven är gula med orange, de är bruna och röda. Titta den är stor, är den bra pinne?


Vi avslutade veckan med att titta på Barnens val ”slutresultat”, Barnen hade röstat i början på terminen på ”Målning, Lera och dans” och Målningen var vinnaren.

Vi passade även på att dansa dem gamla låtarna från förra Termin ”Wow” ”Usch” ”tillsammans” från barnens Val.

Vi vill även tacka vår finna kollega Maria som går på tjänstledighet under en viss tid och tacka henne för den underbara tiden man fick lära känna henne. Lycka till!!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...