onsdag 19 oktober 2022

Metallika går till rörelserummet

I onsdags var vi på Metallika i rörelserummet och observerade att rummet hade möblerats om en del. Vi började med att ha mini-röris med bland annat Bolibompa-draken och efter det satte vi på "Dansa känslor med Läslandet-Läslandet", som finns att hitta på Youtube. Barnen fick möjlighet att träna på olika känslouttryck och kunna uttrycka dessa i rörelse, dans och mimik. De känslor som barnen dansade till var bland annat arg, glad, lycklig, kär och ledsen. Barnen hade sedan "fri lek", där de fick utforska valfritt bland materialen. De åkte rutschkana, gick balansgång på balansplattor, spelade olika instrument och klättrade. Vi avslutade allt med en sagomassage, där vi lyssnade på "Tiger får en vän", där de olika rörelserna dök upp på skärmen så att barnen tydligt kunde se. 

 

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla…

"motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande"

"förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans"

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...