fredag 28 oktober 2022

V. 43

 

Denna vecka började vi med att titta på hur vår plantering har växt på hemvisten, viktigt att veta för barnen att de måste vattna planteringen ”växten” för att den växa och överleva.

Tillsammans med barnen håller vi på att göra i ordning vår inne miljö, djur och natur. Där vi även har pratat vilket djur vi kommer att arbeta med under terminen och barnen visade mycket intresse för ekorren.

Vi har även utforskat vår ute miljö, letat efter vilka andra djur kan vi hitta ute i vår närmiljö, då barnen har hittat bland annat en nyckelpiga. Då har vi passat på att presentera olika utklädningsdjur som vi har fått där barnen kan presentera de olika djuren, spelat hur de låter och hur dem ser ut.

Eftersom en av våra prioriterade mål är digitalisering så har vi presenterar olika digitala verktyg som barnen sitter ibland på eftermiddagar och bekanta sig med ex; ”Animate Anything” detta kommer vi att fortsätta och utforska vidare oss med.

Och slutligen har vi haft Halloween ”party” där vissa barn har klätt ut sig till olika fina djur, spöken, hjältar osv, en mycket lyckad vecka tycker vi.


OBS; en liten påminnelse från och med vecka 44 (höstlovet), kommer vi att servera frukost från kl: 07.30 till kl. 8.00



        






 





   

    

















Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...