måndag 10 oktober 2022

Prassel Vecka 40

 

    Denna veckan har vi pedagoger erbjudit en varierande utbildning för barnen för att det ska vara rolig och givande, samtidigt ska den även vara lärande så att alla barn ska få en likvärdig grund för skola och i livet.

Vi började veckan med att vara på gården för att öva grovmotoriken. Samt uppmärksammar barnen vad händer ute när det har regnat på vår gård?

     


Vi har haft högläsning av kompis boken "Säg Stopp". Efter läsningen har barnen fått gestaltat med färg och ritat deras egna Trafikljus, detta för att vi behöver arbeta med att stärka Normer och Värden i barn gruppen, eftersom vi får nya inskolningar under terminen.









Det har även erbjudits möjlighet till "Dansworkshop" något som är kopplad med Barnens Val.

Barnen  har börjat plantera "Sallad" där vi gick igenom vad måste vi använda för att kunna plantera?Pratade även med barnen hur gör man? vad händer när vi inte vattnar? lite olika frågor för att väcka barnens nyfikenhet. Vi gick även ut för att visa barnen vad händer när vi planterar ute? eller vad växer redan ute på vårt gård?

   


Vi avslutade veckan med Bakning "Hastbullar"  med kanel, för att uppmärksamma barnen att det var kanelbullens dag den 4/11. Det blev mycket konversation om antal, att det kändes kladdigt, det var gott med deg, såt ut som "lera" osv..

                










Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...