måndag 10 oktober 2022

Lysien

 V. 41

Måndag 

Några av våra yngsta barn har varit med ritat sopsamlarmonster.

Vi har läst en saga om tre små grisar på lärplattan och barnen visade stort intresse för detta. 

Tisdag

I tisdags var det kanelbullens dag detta firade vi genom att baka kanelbullar tillsammans med barnen. Barnen hjälptes åt att mäta, hälla och blanda alla ingredienserna till degen och sedan bre på fyllningen. Vi avnjöt sedan bullarna till mellanmålet.   

Onsdag

Några av barnen var i vårt Soprum och sorterade sopor till våra Sopsamlarmonster Pappis, Plastis, Flamman och Kompostina. 

Vi har även varit ute på gården och då barnen fick plocka pinnar och löv för att skapa tre små grisar hus tillsammans med barnen. 



Torsdag 

Vi har varit ute tillsammans med barnen och barnen och en vuxen spelade fotboll och åkte rutschkanan. 



På uppevilan hade vi fri lek då barnen lekte med leksaksdjur, bilar, byggklossar och lera. 


Fredag

Under veckan har vi introducerat två nya digitala verktyg med barnen. Den ena är en boll som kallas Bolt som med hjälp av en app på lärplattan kan programmeras så att den kan rulla. I fredags var vi på takterrassens och använde Bolt genom att barnen fick programmera denna i en balja med färg så att det bildades ett konstverk.

 Den andra är ett digitalt verktyg som genom att en ritar en bana och använder olika färger ger denna kommando att röra sig fram på banan på olika sätt.




 Det har blivit mycket utforskande tillsammans och barnen har hjälpt varandra att ge de digitala verktygen olika kommando för att de ska kunna utföra uppdragen. 

Med hjälp av bland annat dessa digitala verktyg får barnen möjlighet att på ett lustfyllt sätt utveckla en digital kompetens.







Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...