fredag 14 oktober 2022

V.41 Farao



I måndags hade vi rörelse/dans till musik på gården tillsammans med Metallika och Prassel. Både personal och barn väljer vilken musik de önskar göra rörelse/dans till. Rörelse och dans utvecklar barnens motoriska förmåga. Det gör även aktiviteter som cykling, klättring vid rutschkanan mm. 

I tisdags var vi promenad till "Cirkel-lekplatsen" där barnen åt frukt och vi pratade om hur cirklar ser ut. 

 I onsdags hade vi matematik där barnen fick mer kunskap om andra geometriska former;
kvadrater och trianglar i olika färger. Vi pratade om hur två trianglar kan bilda en kvadrat och barnen provade sen själv att skapa kvadrater av trianglarna. De såg också att fyra små kvadrater kan göras till en stor kvadrat. Vi avslutade aktiviteten med att varje barn skulle ta en geometrisk form/färg och lägga tillbaka i lådan. 
Bygg-och konstruktion med magneter är något som några barn väljer att göra och ofta bygger de själv något t.ex. ett hus, garage till bilar mm. Ibland börjar ett barn bygga och de andra barnen bygger vidare på saken tillsammans med barnet som startade konstruktionen.


 I onsdags, efter aktiviteten ovan, var också några barn på Dans Workshop i rörelserummet medan andra barn var på gården och åkte rutschkana, cykla mm. 

Vi har fått in en del Höstlovs ledighetslappar och sista dagen för inlämning är den 14/10-22.

På måndag den 17/10 kommer  Anette till Farao och Nina går tillbaka på Violett kluster. 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...