torsdag 6 oktober 2022

Projekt-igelkott på Metallika

Vi vill passa på att informera om att vi satt ut ledighets-lappar inför vecka 44 som vi vill att ni lämnar in så snart som möjligt! 🍁

Under tisdagen arbetade vi vidare med projektet igelkott, där ena gruppen var i biblioteket och läste olika faktaböcker om igelkotten samt andra spännande böcker utifrån barnens intresse. Den andra gruppen stannade kvar på avdelningen och skissade upp en igelkott på ett stort papper. Vi projicerade upp en igelkotts-mall från datorn, vilket barnen tyckte var spännande. Barnen fick därefter limma och sätta på olika silkespapper, där de bland annat fick träna på samarbetsförmågan och finmotoriken.  


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla...

"fantasi och föreställningsförmåga"

"intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa"

"förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap"

"förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen"



Under torsdagen använde vi oss av löven som vi samlat på gården under onsdagen. Vi skapade olika djur med hjälp av toarullar, tuschpennor, penslar, lim och löv. Djuret som majoriteten av barnen ville göra var katt, där ett barn specifikt ville göra en röd katt. Barnen använde sig av olika tekniker när de penslade, några tog mycket lim från början och därefter började sätta fast alla löv, medan några tog lite lim och löv i taget. En spännande strategi var att doppa toarullen i limmet. 

 




Trevlig helg önskar vi er på Metallika! 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...