måndag 3 oktober 2022

Pappis

 

Föra vecka påbörjade vi projekt om igelkottar. Barnen ställde många frågor om igelkottar. Varför de har taggar? Vad äter de? Vår lever de?...

Vi letade efter svar via UR program om igelkottar. Vi läste sagor och kompisböcker om igelkottar. Barnen reflekterade varför igelkottar kan inte dricka mjölk men de kan äta pannkakor.  Barnen lärde en sång om lilla igelkott. Vi fastnat vid info att igelkottar äter ormar. Vi kommer att leta mer info om det.

Barnen har gjorde igelkottar från olika material från play do lera och äkta lera. I skapande användas kottar, lera och trästickor.  En grupp av barn målade en låda för att skapa en skogsmiljö för igelkottar. Det var fint samarbete i en liten grupp.

På gården letade barnen efter småkryp och gjorde hotell till dem.  En del av barnen lekte vattenlekar.

I fredags besökte barnen Malmö Opera och tittade på föreställning Väntarna. Det var mycket känslor och inlevelse.  Det var spännande för barnen att vänta när kommer flicka Katarina som skulle ta hand om sina gamla leksaker.

 







Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...