tisdag 4 oktober 2022

Vad händer på Plastis?

 

Värdegrundsarbete, samhörighet och stolthet

Vi har i två veckor, varje måndag, infört två nya rutiner inne hos oss på Plastis

Först utger vi ett nytt tecken som vi ska bekanta oss mer med. Förra veckan var det MJÖLK Vilket vi ser har mottagits mycket väl hos barnen. 

Denna vecka bestämde vi oss för två olika då vi ser hur snabbt barnen anammar och vill lära sig fler. Tecken för denna vecka är TACK & VATTEN 

Fråga gärna barnen vid ett tillfälle hur man tecknar dessa. Ni har även möjlighet att se hur man gör på vår glasruta intill Plastis. Där står även information om varför vi använder oss av TAKK.

Sedan nästa rutin är att vi utser två barn som får lov att bli en "KOMPISHJÄLTE" om man vill. 

En kompishjälte inne hos oss betyder bla att vi tillsammans går och hämtar maten, räknar barn så att vi kan duka till alla, presenterar maten för våra kompisar. 

Men det kan även vara att en kompishjälte kan få ett ytterligare uppdrag som inte endast stärker ansvarsförmågan utan att även stärker barnens goda handlingar och lyfter dem så att vi kan bli förebilder för varandra. Detta kan vi utöka med tiden och utifrån barnens behov framöver. 

Vi upplever att de barn som har fått vara en "KOMPISHJÄLTE" känner en mycket stolthet och att det börjar bli eftertraktat att få lov att vara just en KOMPISHJÄLTE.

I gruppen benämner vi just nu några ord extra mycket, det är 

TILLSAMMANS, HJÄLPA OCH PRATA







Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...