tisdag 23 november 2021

Bokstaven A

 Idag har vi pratat om alfabetet och denna vecka kommer vi att fördjupa oss i bokstaven A. Vi har pratat om hur stora och lilla A ser ut, vilka ord som börjar på A. Ett barn sade direkt att Apa börjar på A, vi tittade även närmare på vilka barn som har A som första bokstav. Barnen var mycket intresserade. Därefter såg vi "Bästa bokstaven" på UR. Vi tittade även närmare på hur A ser ut på arabiska, samt hur det uttalas: "Alif".

Efter det hade vi aktiviteter där barnen kunde fördjupa sig i att skriva och skapa bokstaven, bla genom lera, lego och magnettavlan med bokstäver. 

                                              





                                                    Bokstaven A i lera som ett barn skapat.

På fredag åker sex barn från Elli på teater för att se Drakkungarna. För att det skulle bli rättvist lottade vi barn under samlingen, och de barn som inte får följa med denna gång får följa med nästa tillfälle. Barnen var mycket spända och de fick även möjlighet att försöka läsa namn. Flertalet barn känner igen sitt eget namn i skrift.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...