fredag 19 november 2021

Prassel

Måndag: Övade vi hela gruppen på lucia sånger efteråt gick halva gruppen ut på gården och lekte. Den andra gruppen gjorde lera med kanel. 

 Tisdag:Vi fortsätter med vårt tema "Insekter" där vi har börjat utforska nyckelpigan.  En grupp åkte på utflykt till Gustav Adolfs torg barnen fick varsin lupp och samlade nyckelpigor vilket barnen uppskattade jätte mycket. En annan grupp målade lyktor






Onsdag: Barnen fick med hjälp av fyllda och tomma glas testa att spela med en skedd och skilja på ljudet som finns i tomma och fyllda glas. 
 Målade barnen lyktor inför ljusmanifestation och en grupp hade rörelseaktivitet under uppe villan 




















"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla... 

förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans" (Lpfö 98/18).  




Torsdag: Fortsatte en grupp med projektet om nyckelpigan. Tillsammans med studenten läste gruppen en faktabok om nyckelpigan  och de samtalade om hur nyckelpigan ser ut, hur många ben den har, vad den äter, var sover den och när sover den. Barnen fick efter aktiviteten rita varsin nyckelpiga. 
Några barn fortsatte att måla på sina lyktor. Kl 14:00 firade vi 1000 lyktor ute på gården. 





Fredag: Idag var en lugn dag på grund av hög frånvaro på vår hemvist.  Vi firade ankomsten av vår "Gröna flagg" flagga och det firade vi genom att samlas på gården och hissa upp den. Musik spelades under tiden flaggan hissades barnen sjöng med och dansade. 












Vi önskar er en trevlig helg 
Personalen Prassel 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...