fredag 5 november 2021

Prassel vecka 44

 

Måndag: På förmiddagen hade vi samling och tecknade olika färger. Efteråt gick vi ut på gården.

Tisdag: Utelek och utforskande ute på gården på förmiddagen. På uppevilan fick barnen testa på programmering.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen”.

Onsdag: Vi startade onsdagen med att projicera filmer om barnkonventionen. Efter det fortsatte vi lyssna, dansa och röra oss till olika sånger.

Barnkonventionens syfte är att garantera alla barn deras mänskliga rättigheter”.

Efter det gick vi ut och grävde äntligen ner vår skräpplanka som vi gjorde förra veckan. De barn som ville fick följa med och hjälpa till. Tillsammans grävde dem ett hål ner i jorden i en av våra pallkragar ute på gården. Sen la dem ner plankan och täckte den med jord. Barnen fick ställa hypoteser på vad dem trodde skulle hända med de olika materialen på plankan. Ett barn tror att maskarna i jorden kommer att äta upp päronet men inte det andra för det är inte mat. Resten av barngruppen var lite osäkra och visste inte vad som skulle hända.

Vi passade även på att utforska blommorna som var i de andra pallkragarna och hittade olika fröer som vi tog med in och ska kolla på.





Torsdag: På förmiddagen gick vi ut och sedan var vi tillsammans med Farao inne på deras avdelning. Barnen utforskade deras material. Det byggdes med magneter, lagades mat, pärlades pärlplattor, skapade med lera och det som lockade mest var deras leksaksinsekter.

På uppevilan erbjöds det avslappning inne på Metallika och barnen fick en skön och avslappnad vila.

Fredag: Det bjöds både på teater och dans ute på gården. Alla barn dansade och sjöng. På uppevilan erbjöds det skapande av blad som plockats i veckan.




Under veckan som gått ar vi även lyssnat en del på en låt om att inte skräpa ner.

Dem som sjunger heter Drill och Drull och låter heter "Aldrig mer skräpa ner".

Lyssna gärna på den med era barn där hemma.

Trevlig helg önskar vi på Prassel! ❤


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...