fredag 19 november 2021

Metallika vecka 46

Måndag: Under förmiddagen delade vi in barnen i två grupper, där ena gruppen hade utelek på gården medan den andra gruppen målade lyktor inför ljusmanifestationen på torsdagen (1000 lyktor). Eftermiddagen spenderades med att måla resterande lyktor.
Tisdag: Vi delade in barnen i tre grupper, där ena gruppen gjorde analog programmering (med pilar), ena gruppen skapade en egen Bee-bot karta med utskrivna bilder på djur och träd, och sista gruppen var i ateljén och målade och dekorer våra lyktor, där barnen fick måla med valfri färg, klistra på paljetter och glitter. Alla barnen roterade på våra olika stationer, så barnen fick testa på allt.
Onsdag: Vi hade utelek på gården. Torsdag: Vi firade Barnkonventionens dag som är på lördag (20/11), där vi såg en film som heter "Barnkonventionen förklarad för barn" och samtalade kring filmen. Vi lyssnade och sjöng även Barnkonventionen låten (finns på Youtube, lyssna gärna!). Barnens ord: "Vila", "Tänkte på ett spöke", "Snäll", "Grodans och hans vänner". Vi satte även band runt lyktorna, där barnen fick bestämma vilken färg de ville ha på och namnade dom.
Fredag: Vi hade en samling, där vi läste kompisboken "Visa dina känslor", där vi pratade om känslor och vilken känsla barnen känner idag där vi använde oss av våra Babblarna känslokort. Vår Grön-flagg flagga har ÄNTLIGEN kommit, och vi har hissat flaggen tillsammans med alla barn på förskolan och lyssnat och sjungt vår grön-flagg sång "upp, upp, upp".
TREVLIG HELG, ÖNSKAR METALLIKA!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...