torsdag 25 november 2021

Flamman- projekt

Arbetet med vårt projekt fortskrider och denna vecka har vår lärarstudent introducerat anden. I tisdags gick vi på en promenad till Slottsparken där vi hälsade på änderna i dammen. Barnen visade stor glädje över att få se denna välkända fågel och det visade sig att barnen redan har en viss kunskap om änder. 

"De bor ute"
"De äter bröd"
"Kanske fisk"
"Morötter"
"Kanske masken"

Det blev ett samtal om ändernas utseende, skillnaden på hona och hane, hur de låter samt vad de äter. 

På Flamman har vi skapat QR- koder med olika djurläten och barnen satte idag upp dessa koder på vår frågevägg. Syftet är att barnen, när som under dagen, ska kunna gå dit och scanna koderna, få höra ett djurläte och sedan lista ut vad det kan vara för djur. Några djurläten är lite kluriga som igelkott och ekorre. En del barn tycker att det låter som fåglar! Detta digitala tillägg i vår miljö är hittills väldigt uppskattat bland barnen. En del kan själva hantera lärplattan och använder begrepp som QR- kod och scanna medan andra barn fascineras av själva lätet och pekar och imiterar.


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...