torsdag 11 november 2021

Flamman

Den här veckan har förskolan haft Grön Flaggvecka och på gården har barnen fått ta del av olika undervisningsaktiviteter kopplade till hållbar utveckling. Barnen har bl. a. fiskat upp olika sorters skräp som de slängt i olika sopsamlarmonsterkärl. De har också fått möjligheten att göra djur av lera, skapa konst av skräp och gå en tipsrunda. Fiskedammen var populär bland barnen och det märktes tydligt att de fått stor kunskap kring de olika sopsamlarmonstren. Idag, torsdag, var det hållbarhetsdagen och det var dags att hissa upp vår Grön Flagg- flagga. Dessvärre hade den stora flaggan inte hunnit komma fram men vi hissade upp en lite mindre tills vidare. Det blev en trevlig stund kring flaggstången där förskolans samtliga barn och vuxna var samlade och sjöng Upp, upp, upp, som är Grön Flaggsången. 


I veckan tittade vi på en videohälsning som sammanfattade Barnens val som vi deltagit i. Som vi tidigare nämnt röstade barnen på sitt favoritbidrag för ca två veckor sedan och nu har en vinnare korats och det blev låten Usch! Som ett fortsatt arbete med barnens röster blir nästa steg 1000 lyktor. Nästa vecka kommer barnen att få skapa sin egen lykta som vi kommer att tända ute på gården torsdagen 18/11.Se gärna separat blogginlägg om detta. 

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...