fredag 26 november 2021

Metallika vecka 47

Denna vecka har bjudit på både sol, regn och kyla. Vi vill därför påminna er om att ta med varma kläder till barnen- extrakläder, mössa och vantar. 

Ljusmanifestationen förra veckan blev så lyckad trots blås och regn. Vi vill passa på att tacka er för att ni kom och kollade tillsammans med oss och era barn och ville uppmärksamma detta med oss. Under tisdagen skapade vi handavtryck med koppling till Barnkonventionen- alla barns lika värde och rättigheter (titta gärna på väggen utanför avdelningen). Vi pärlade också barnens rättigheter. Vi målade/dekorerade våra fönster genom att dutta med filmjölk, vilket ser ut som frost när det torkar. Vi hade klippt ut olika mallar- stjärna, tomteluva, julgranskula, julgran.

  



I onsdags introducerade vi sopsamlarmonstret Pappis, genom att samtala kring vad man kan slänga i Pappis. Vi tittade på vad som händer med mjölkpaketet när det lagts i återvinningen. Vart tar det vägen och vad kan det bli på Urplay.se. Därefter fick barnen testa på att spela sopsamlarmonster-bingo, där vi letade efter rätt kort och la på respektive bricka och sorterade skräp i korrekt sopkärl. Vi skrev också ut målarbilder på Pappis, som barnen fick färglägga. 

 

I torsdags presenterade vi ekorren i vårt projektarbete. Vi hade en samling där vi först lyssnade på ekorrens djurläte genom att skanna vår QR-kod på vår frågevägg. Därefter frågade vi barnen utmanande frågor om ekorren.

Hur ser ekorren ut?

"Som en ekorre" "röd "brun" "blå"

Hur gammal kan en ekorre bli?

"1" "1000" "3"

Var bor ekorren?

"I trädet" (när barnen ser bilden)- "i hålet"

Vad äter ekorren?

"Ekollon" "bär" "blommor" "nötter"

Efter tittade vi på en film på Urplay.se om ekorren, där en ny fakta att ekorren luktar vanilj blev intressant. Vi ritade därefter egna ekorrar, andra djur såsom fåglar och det blev också några tornados. 


Under fredagen började vi julpynta på avdelningen. Vi plockade fram vår plastgran och klädde den tillsammans med barnen. Vi hängde upp julstjärnor och nissedörr. Vi övade också på luciasångerna. 



Viktigt!

Vi har hängt upp en lapp på vår whiteboard-tavla i entrén ang. Luciafirandet. 

Tack för denna vecka och trevlig helg,

Önskar Metallika!


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...