fredag 5 november 2021

Elli





 Hej, vi vill tacka våra fina barn för denna spännande månad, vi öppnade oktober månad med ett experiment,  vi blandade färgen röd med gul, då blir det orange svarade barnen.

Vi var på utflykten och samlade löv och pinnar för att sen pyssla med dem. Det har dem blivit en underbar konst som satte på väggen.

I en av utflykterna har vi samlat maskar i en låda. Det var genom barnens inspiration vi försatte att göra maskar i lera, långa, korta,tjocka och smala. Det var en väldigt uppskattad aktivitet full av glädje.

Vi har plockat och samla skräp på gården. Dagen efter på vår samling, sorterade vi tillsammans och barnen kom på att olika skräp har olika sopsamlarmonster.

Eftersom har vi redan planterat olika kärnor från frukten och grönsaker tänkte vi att försätta plantera kärnorna från pumpen som vi hade från vår Halloweenfest. Vi öppnade tillsammans en pumpa och tog vi ut kärnorna - barnen upplevde och sa att det var kladdigt och blött, men rolig. Vi ska plantera pumpakärnona när de torkat.

Vi har läst flera gånger vår läskiga bok, sim just hetter - Grymt läskig bok. Vi har läst den flera gånger efter barnens önskan under oktober och november månad.

Till sist har vi firat Halloeen tillsammans och på samlingen åt vi frukter som vi skurit ut som läskiga figurer, t ex. Blev en banan ett spöke.vi målade barnen till olika figurer genom ansiktsmålning, lekte med svarta läskiga lera. Vi lyssnade på musik och mm.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

ELLI :)

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...