fredag 12 november 2021

Lysien

Hänt i veckan v. 45

Hållbar utveckling

Denna vecka har hela förskolan haft Grön flagg vecka. Barnen har erbjudits olika undervisnings aktiviteter ute på vår gård som har fokuserat på våra Grön flagg områden ;djur och natur samt sopsortering. Barnen har bland annat erbjudits fiskdamm där barnen fått fiska upp olika sorters sopor som de sedan skulle sortera till rätt sopsamlarmonster, skapat djur av lera, lärt känna fåglar som finns i vår närmiljö och skapat med både återvunnit och natur material. Vi har även gemensamt samlats på förskolans gård och hissat Grön Flagg och sjungit Grön Flaggsången "Upp".

Utbildningen ska ge barnen möjlighet att tillägna sig ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt till sin omgivande miljö och till natur och samhälle. Barnen ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling – såväl ekonomisk och social som miljömässig. (Lpfö 98)






Skapande :





 

Under denna vecka har barnen skapat olika sorters djur av lera som snigel, orm och lejon. 









Barnen har även börjat skapa ljuslyktor som vi kommer sätta ut på gården under vår ljusmanifestation på torsdag den 18/11. (se information i eget logg inlägg)

Barnen ska ges tid, rum och ro till eget skapande. De ska få möjlighet att utforska, reflektera kring och beskriva sin omvärld. Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva, gestalta och kommunicera genom olika estetiska uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans. Detta inbegriper att barnen ska få möjlighet att konstruera, forma och skapa genom att använda olika material och tekniker, såväl digitala som andra. På så sätt är skapande både ett innehåll och en metod i förskolan för att främja barnens utveckling och lärande. (Lpfö 98)

Naturkunskap

I fredags fick vi ett nytt uppdrag av Galonisarna och det var att utforska mossa. Därför gick vi på utflykt till Rönneholmsparken. På vägen dit såg vi ett miljöhus där det växte mossa på taket. Vi fann även mossa på och bredvid träd. Barnen fick använda sina olika sinnen att utforska mossan sås som syn, känsel och lukt. Vi hittade även olika sorters svamp. Under vårt utforskande kom det en traktor som hade samlat många nedfallna höstlöv och lämnade i en stor lövhög. Detta tyckte barnen var väldigt intressant att titta på. 





Barnens val

I måndags fick vi reda på valresultatet från Barnens val. Nu har alla barnens röster räknats och vi fick genom en film se att låten "usch" var den låt som fått flest röster. Vi flög även iväg till vårt nästa resmålet, som är Iran. Vi har lyssnat till Persisk musik.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...