onsdag 3 november 2021

Prassel vecka 43

Måndag: VU-dag för personalen. På eftermiddagen fick vi gå på en givande och viktig utbildning inom HLR på brandstationen.



 

Tisdag: Tre barn följde med upp i snickeriet och utforskade materialet där. Sedan skapade vi en planka tillsammans där vi spikade fast olika material. Päron, plastbit, metallock, glasspinne, frigolit och hushållspapper. När barnen spikat fast de olika materialen frågade ett barn vilket monster de olika materialen tillhörde. Tillsammans tog vi reda på vilket sopsamlarmonster som tillhörde vilket material. Vi tog med plankan ner på avdelningen och kommer prata mer om den i veckan för att sedan gräva ner den i jorden och se förmultningsprocessen. Vi kommer att prata vidare och utveckla barnens förståelse för vad förmultning är.



De andra barnen stannade kvar på avdelningen och hade samling. Efter det fick barnen delta i en analog programmering där de fick göra rörelser genom allt från att klappa till att hoppa och snurra runt.

 

Onsdag: HALLOWEENFEST – Tillsammans med Metallika och Farao spenderade vi förmiddagen med olika stationer där barnen fick välja fritt vad dem ville göra. Det som erbjöds var: Ansiktsmålning, pyssel, skapande av ljuslyktor och rostning av pumpakärnorna som vi sparat från pumporna. Vi avslutade förmiddagen med att gå på spindeljakt.

 


Torsdag: Utelek och utforskande ute på gården.

 



Fredag: Halva gruppen var inne på avdelningen och fick bekanta sig med magna-tiles och skapade olika byggen.

 





Den andra gruppen gick upp i ateljén på andra våningen där det erbjöds lera. Barnen bekantade sig med leran och testade olika redskap.




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...