tisdag 30 november 2021

Prassel vecka 47

 Måndag: En grupp hade undervisning och uppföljning om nyckelpigan. De andra barnen hade en förmiddag med utforskande ute på gården.


Tisdag: På samlingen fick barnen lära sig den första bokstaven i sitt namn på teckenspråk. Efteråt var det dags för en grupp att få måla/rita sina nyckelpigor och samtala kring det.


Onsdag: Vi kom iväg på en promenad till brandbilens lekplats. Vi hade med oss färdiglaminerade utomhusbingo där barnen skulle hitta saker som fanns på brickorna. Det barnen förundrades över var maskarna.

”Varför kan vi inte hitta några maskar?”

”Är det för kallt för maskarna att komma upp?”

”Vi får nog gräva längre ner”

Detta var tankar och funderingar som barnen reflekterade över. Efter en stunds letande valde barnen att leka en stund till på lekplatsen för att sedan ta oss tillbaka och äta lunch.

 



På eftermiddagen stannade vi inne en stund för att utforska känselplattor. Barnen fick känna på och försöka förklara hur plattorna kändes och om det var något som skiljde plattorna åt.  



Torsdag: Halva gruppen tog sig upp till rörelserummet där det erbjöds bamsegympa. Efter gympan fick bara leka fritt. Det byggdes hinderbanor, hoppades studsmatta, åkte rutschkana och utforskades med bollar hur långt dem rullade nedför rutschkanan. Vi passade även på att läsa böcker i biblioteket som ligger i anslutning till rörelserummet.




Den andra gruppen som stannade kvar på avdelningen hade skapande. Det skapades både fjärilar och nyckelpigor. Efteråt fick gruppen jobba med Blue-boten. Med enkla knapptryckningar på ryggen fick barnen testa sig fram och programmera åt vilket håll den skulle förflytta sig på.



Fredag: Vi startade dagen med en samling där vi använde oss mestadels av TAKK. Vi tecknade frukterna vi skulle äta sedan introducerade vi frasen:

”Vad heter du?”



Tillsammans med barnen hjälptes vi åt att teckna deras första bokstav i deras namn.

Efter samlingen övade vi på luciasångerna och dansade loss. De barn som ville fick skapa fjärilar.


På eftermiddagen gick vi ut på gården.

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...