fredag 5 november 2021

Metallika vecka 44

Vecka 44: 

Hänt i veckan 

Måndag: Vi har haft utelek på gården. 

Tisdag: Vi delade in barnen i två grupper, där ena gruppen skapade igelkottar med hjälp utav löven som barnen samlade i naturen förra veckan. Den andra gruppen planterade majskärnor och planterade om våra paprikaplantor. Barnen fick också testa att skapa vargar med löven och sedan sätta dit ögon. 




Onsdag: Hela barngruppen följde med upp till vårt pedagogiska kök och gjorde lera i två olika bunkar. Barnens ord i reflektionsgruppen "vi bakade lera"
Ingredienserna vi hade var mjöl, salt, citronsyra, kokande vatten, olja och karamellfärg. 


  

Torsdag: Vi skapade djur med vår egengjorda lera. Barnens fantasi flödade i olika riktningar. Barnen gjorde igelkott, fladdermus, spindel, snigel, kanin, fisk och korall. Under aktivitetens gång benämnde barnen ofta djuret de gjorde samt hur (deras tillvägagångssätt). Först använde vi oss enbart av våra händer, men sen tog vi fram kavlar, pennor och andra verktyg och wow vilka fantasier barnen har. Efter aktiviteten hade vi en gemensam reflektion tillsammans med barnen i vårt läs och språk-rum, där vi projicerade upp bloggen för barnen och visade bilderna vi tagit under veckans gång. 


    

Fredag: Vi har haft sagoläsning (sagan om vanten) ute på kullen i förmiddags. Efter sagoläsningen var det musik och dans.


Trevlig helg, 
önskar Metallika!


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...