fredag 5 november 2021

Flamman- veckan som gått

Denna vecka har bjudit på många spännande aktiviteter. I måndags åkte de äldsta barnen till Järavallen med förskolebussen där de bl. a. fick se dovhjortar och ekorrar. De hittade också röksvampar som rök när barnen trampade på dem. Det blev en härlig utflykt i det soliga höstvädret!
Vi har också arbetat vidare med vårt djurprojekt och då med igelkotten. Ett barn undrade hur en igelkott låter så det tog vi reda på genom att titta på en kort film från UR om igelkottar. Vi pratade om vad vi redan vet om igelkotten och så här gick reflektionen bland barnen:

Hur ser en igelkott ut?
"Den är svart"
"Den är svart eller grå"
"Vita ögon"
"Den är nog svart"
"Med taggar"

Varför har den taggar tror ni?
"För att inget annat djur kommer äta upp den"

Vet någon vad igelkottar äter?
"Den äter blad"

Genom att titta på en bild ritade barnen av en igelkott. 

Vilka färger behövs? Hur ser ögonen och nosen ut?

När vi lärde oss fakta om igelkottar fick vi veta att de trivs bra i lövhögar. När vi i onsdags var på promenad i Rönneholmsparken letade vi bland löven men tyvärr fick vi inte syn på någon. Under promenaden gick vi också till Nappträdet där vi sa hej till några av barnens gamla nappar. Vi besökte också lejonstatyerna vid det stora gula huset. 

Vi hittade svampar i en trädstam.

Finns här någon igelkott bland löven?

För två veckor sedan planterade vi ögonbönor och linser. De har nu växt till sig och det var dags att sätta ner skotten i jord. Barnen la jord i små krukor och planterade skotten. Därefter vattnade de dem. Nu står plantorna i vårt fönster och vi hoppas att de ska trivas bra där och växa!


Några barn ville leka kakaffär men det saknades kakor. Vi gjorde därför trolldeg som barnen fick forma till olika kakor och som de sedan målade i många härliga färger. Nu kan barnen leka kakaffär och sälja fina goda kakor!

                                                                            Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...