fredag 5 mars 2021

Flamman- veckan som gått

Denna vecka har barnen börjat skapa sina "familjehus". De som önskar klipper själv ut och klistrar fotona på ett stort papper. Dessa har sedan laminerats och satts upp i vårt stora rum. Det blev direkt ett stort samtalsämne kring husen och barnen berättar stolt vem som är på fotona. Vi har också satt upp nya foton på vår dokumentationstavla. Där samlas också dagligen barn som återberättar vad de gör på bilderna. Genom att titta och prata om fotona får vi också en inblick i hur barnen upplever den undervisning vi erbjuder dem. Vad tycker de är roligt? Kan vi göra något annorlunda?
Vi har fått en ny kompis på Flamman som vi hälsar hjärtligt välkommen! Barnen har välkomnat barnet väldigt väl och visat alla roliga saker som vi har inne på hemvisten. De har också varit väldigt noga med att hälsa på barnet på morgonen och säga hej då när det går, vilket har varit härligt att se!
För första gången har det hållits ett Grön Flaggråd där ett barn varit med och representerat Flamman. Mer om detta kan ni läsa i ett separat inlägg. 

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...